fbpx
Blog

Mýty, pranky a realita: Kazma a jeho stínový svět

Všichni teď šílí okolo Kazmy a okolo jeho nového filmu One Man Show film. Předpremiéra a premiéra filmu byla nastavena přesně na tu dobu, kdy holky měli přijít od matky mých dětí a měla mi s nimi začít letní dovolená. Očekával jsem, že přijdou a po mediální masáži všech Influencerů, holky přijdou a budou chtít jít na film. Přišly a o Kazmovi a jeho filmu ani nevzdechly. Celý internet zbořila zpráva, že Kazmovo debut překonal i Anděla páně 2 v návštěvnosti za první 4 dny  a stal se nejnavštěvovanějším českým filmem všech dob a moje holky to nechalo naprosto chladnými. Ulevilo se mi.

Pivka na Kamila

Přiznám se, že na Kamila mám trošku pivku. V době, když mi bylo 25, tak česká MTV hledala moderátory. Bylo to v roce 2009 a kdokoliv se mohl přihlásit pomocí minutového videa do konkurzu přes internet. Hlasování pak probíhalo na webových stránkách. Kazma se tam se svým videem přihlásil, a protože už byl mediálně známý díky OneManShow, tak to vypadalo, že to celé vyhraje. Jeho video bylo skvěle sestříhané a mělo nápad. Já ani kamarád jsme se do užšího výběru nedostali. Kazma se do MTV taky nedostal. Byl podezřívaný z nějakého podvodného hlasování. Od té doby vše, co dělá, sleduju trošku kritickým pohledem. 

Jako císař

Musím mu uznat, že je to skvělý show man a umí všechny věci, co dělá, prodat. Má cit pro vyprávění příběhů i pro dramatickou zkratku. Nicméně, co se týče jeho One Man Show nachytávek jako Jim Carey na lvech, nebo prank na Leoše Mareše a nejvíc diskutovaný pořad Prostřeno, kam nasadil fiktivně psychicky nemocného soutěžícího s Touretteůvým syndromem, tak nevěřím, že se stali, tak, jak je prezentuje. Je to můj názor a jsem přesvědčen, že tyhle pranky nemůžete dělat bez toho, aniž by o tom všichni zúčastnění věděli. Mediální masáž okolo toho všeho pak samozřejmě pomůže všem zúčastněním. O to víc, když tu kampaň můžete řídit. Odumírající Prostřeno najednou získalo sledovanost, naštvaný Leoš Mareš postujícící do příběhu na Instagramu své vyjádření získal určitě mnoho sledujících a na druhou stranu všichni chtěli vidět Kazmovu Show, co Marešovi udělal. Republika se rozdělila na tým Mareš a tým Kazma. Plebs dostane svoje hry a Kazma jako císař zvedá svůj palec nahoru. Ať uděláš cokoliv, za vším je dobročinnost. Podobně je to i s novým filmem. 

Golden ticket

O to jsem vlastně radši, že moje holky nejsou cílová skupina. I když by mohly být. Mohly by žadonit, že to chtějí vidět. Mohly by chtít jet do Prahy zkusit svoje štěstí na Výstaviště, zda nevyhráli 1 milion dolarů. Všechno to samozřejmě ví, protože jsme se o tomu bavili. Kazma dobře pochopil, jak se dělá v dnešním světě mediální kampaň a pozval na předpremiéru filmu všechny Influencery. Takže všechny potřebné informace se dostaly i k mým dětem. Přišli jen dvě otázky. Jednu jsem položil já. 

„Vy to nechcete vidět?!“

„Ne“, pokrčily holky rameny,“nás to nezajímá!“

Druhá otázka přišla od holek, tedy od Lilinky:“Tatínku, tebe nemrzí, že tě Kazma nepozval na předpremiéru toho filmu?“

„Ne! Nemrzí!“, pobavila mě její otázka. Moje holčička si myslí, že to, že když tvořím na internet, tak už jsem slavný. Zajímalo by mě ale, zda Kazma viděl ostatní videa ostatních soutěžících, kteří s ním zkoušeli štěstí na post moderátorů do českého MTV, a jestli si to moje video pamatuje. Nejspíš ne… Jinak bych dostal vstupenku. Snad až bude OneManShow Movie: Back Again, tak tu vstupenku dostanu a bude se ho moc zeptat. 

One Comment

  • Jarfa

    Pěkná vzpomínka na české MTV, už jsem skoro zapomněl, že to tu bylo. Máš někde v archivu videjko poslané do MTVčka? 🤗 Každopádně co se týče Kazmy. Jsme na stejný názor.

Napiš mi, co si o tom myslíš!