fbpx
Blog

Jak jsem se dozvěděl, že učitel angličtiny mých dětí je fanoušek Michaela Jacksona

Jsem velký fanoušek Michaela Jacksona. Vyrostl jsem na jeho hudbě, na jeho videoklipech na MTV, na jeho tanci. Zbožňoval jsem a zbožňuji tu energii, která z toho všeho jde. Před obrazovkou jsem se snažil imitovat všechny jeho pohyby. Zkoušel triky s babičky kloboukem. Syčel do všech pohybů, tak jak to dělá Michael. Byl jsem i na jeho koncertě, který se konal v Praze, když mi bylo deset. Vystřihoval jsem si do sešitu všechny články, které se týkali mého idolu z Bravíčka. Přečetl jsem dva životopisy. Celé moje dětství a dospívání je spojeno s jeho hudbou.

Odhalení

Koukali jsem s holčičkami na něco na YouTube na telce. Ukazovali mi poslední videa svých oblíbených youtuberů, která je zaujmula. Najednou Klárka radostí vykřikla: „Počkejte! Musím vám něco ukázat!“
Vyhledala video ze show Československo má talent, kde někdo předváděl Michaela Jacksona. Holčičky vědí, že ho mám rád. Důležitější, ale bylo kdo to je: „To je náš učitel na angličtinu!“

Tři křížky

Jejich učitele na anglický jazyk znám a i tu jeho taneční peformance jsem tehdy viděl. Naposledy, když jsem pana učitele viděl před jídelnou, tak šel v červené kožené bunde jako měl Jacko v Thrilleru. Vůbec jsem si to nespojil, až teď. Tehdy pan učitel předvedl průměrnou show a dostal tři křížky.
„Bylo to opravdu tak špatný?“ otočila se na mě tázavě Klárka. V jejích očích bylo vidět, že mi věří, že jí řeknu pravdu. Zároveň jsem cítil, jak má pana učitele rád a jestli mu náhodou nebylo ukřivděno.

Nedostižný originál

Nadechl jsem se, pohladil jí po vlasech. Vzal si ovladač, abych vyhledal originál.
„Pan učitel předvedl standardní vystoupení. Kdybych to takhle zatančil já, tak bych byl rád. Když to porovnáš s originálním Michalem Jacksonem, tak to bylo spíš průměrný.“
Pustil jsem jí originální vystoupení podle, kterého to pan učitel tancoval.
„Hmm, tak na tohle pan učitel fakt neměl!“ pokývala uznale Klárka. Vzala Lilinku a začaly obě trsat na Smooth Criminal.

Táta znalec

Chvilku jsem si povídali jaké písničky mám od MJ rád. Jaké to bylo na koncertě. Jaký to pro mě byl zážitek. A co pro mě MJ znamená a jeho písničky. Pustil jsem pár oblíbených songů s videoklipy.
„Tohle se mi nelibí! Já mám radši od Jacksona Chicago“ řekla znalecky.
To jsem zbystřil. Žádný takový song od Michaela jsem neznal.
„To se asi pleteš, kytičko.“
„Ne ta je moje oblíbená!“ začala tančit a zpívat.

Chicago

Tak teď se uvidí. Teď uvidíš, holčičko, že tvůj táta je opravdu znalec, říkal jsem si v duchu.
Vyťukal jsem na YouTube „Jackcon Chicago“ a objevila se písnička s obálkou alba Xscape. Poslední posmrtné album Michaela Jacksona. Album, kde jsou remastrované písničky, které se nedostaly na některá z předešlých alb. Nový zvuk a kabát jim dal producent Timbaland. Samozřejmě jsem to album slyšel, ale vlastně mě ničím novým neoslovilo a nenašel jsem tam žádnou písničku, kterou bych si musel pustit znova. Až teď. Ó jak jsem byl namyšlený. Má vlastní dcera mě vytrolila. Dal jsem jí samozřejmě za pravdu. V duchu jsem jí musel omluvit. Teď už si tu písničku budu pamatovat navždy.

Napiš mi, co si o tom myslíš!