fbpx
Blog

Randění 2.0: Moje dobrodružství na Tinderu

Svoje patálie se seznamováním na internetu jsem už jednou psal. Možná to nevypadá, ale jsem spíš plachý typ. To, že mám dvě děti, by mělo mít určitý předpoklad, že se mi povedlo v určitou dobu zaujmout ženu tak, aby je se mnou měla. To je dobrý předpoklad. Asi to bylo v době, kdy jsem byl svobodný jednodušší. Možná si to jen sám komplikuju. Možná už jsem tak dlouho sám, že mi to prostě jen vyhovuje. Přesto by bylo fajn mít vedle sebe osobu,  s kterou by mohl člověk sdílet. Toto není příspěvek,v kterém bych chtěl někoho hledat. Jen to jen můj povzdech a pocit z toho, jaké to je, když je vám skoro čtyřicet, jste chlap máte děti a chcete se seznamovat. Tedy seznamovat moderně. Jednodušeji a online.

Osobní zkušenost je nejlepší

Přišel kamarád a básnil mi o tom, jak se seznamuje na Tinderu. Že je teď samé rendez-vous. O Tinderu jsem slyšel už od jeho prvopočátcích. Princip seznamování na této seznamovací platformě mi byl znám. Zkoušel jsem ho, když přišel do Čech, ale vzhledem k tomu, že nebyl tak známí v našich končinách a taky protože bydlíme blízko německých hranic, tak mi nabízel spojení jen s německými uživatelky. Češku, abys tam pohledal jako jehlu v kupce sena. Na základě kamarádových zkušeností jsem Tinder znovu nainstaloval. Ke svému údivu jsem zjisti, že situace se změnila a v mém okolí je dostatek seznámení chtivých, paní a dam z Česka.

Chci to zkusit znova?

Dal jsem si sám se sebou diskuzi, jestli jsem připraven se zase pustit do koloběhu seznamování. Má odpověď byla ano. Moje prvotní nadšení a chuť se seznamovat vystřídala realita. Byl jsem a stále jsem překvapen, kolik známých, o kterých jsem si myslel, že jsou ve spokojeném vztahu, se tu nachází. Ještě víc jsem ohromen, kolik žen Asiatek se objevuje v mém okolí. Fotografie mají jako ze žurnálu a všechny jsou typ modelka předváděcí úžasné gadgety z Aliexpressu. Další střet, který mě nepřestává překvapovat, kolik děvčat na Tinderu rádo cestuje po exotických místech, lyžuje, dělá adrenalinové sporty, cvičí, má rádo nevšední jídlo a pije víno. Vše je to podpořeno fotografiemi tu od moře, tu s exotickým zvířetem. Častá je fotka v overalu se zdviženou lyží a rozhozenými hůlkami a vysmátým výrazem. Hodně žen visí někde na laně na horách s helmou. Vše vždy doplněno okouzlujícím panoramatem hor. Následuje fotografie ve cvičebním úboru z fitka. Poté dívky drží  skleničku vína nad vybranými pokrmy mořských plodů. Většina má v popisu, že něco hledají a rozhodně to není ONS. To je anglická zkratka pro „sex na jednu noc“.

Nesmíš se toho bát

I tak jsem si řekl, nesmíš se toho bát a jdi do toho a začal jsem swapovat do leva, tedy dávat „Líbíš se mi“ slečnám, které mi byly sympatické. Pokud slečna udělá to samé, je tím vyjádřeno vzájemně propojení a můžete si napsat. Pár propojení se mi podařilo již získat. Moje strategie je jednoduchá. Pár zpráv a posílám nabídku na osobní setkání s otázkou, kdy by bylo možné se potkat. Aplikaci už skoro používám dva měsíce a myslíte, že jsem byl na rande? Udám příklady, které přiblíží mé strasti se seznamováním.

První…

První slečna a hned vyjádřila touhu se potkat. Začal jsem mít pocit, že to bude jednodušší, než jsem si myslel. Tak vlastně neměla čas, protože musela být pořád v práci. Neuměla mi napsat, kdy bude možné přesně schůzku uskutečnit.
Napíšu ti, až budu vědět, jak to budu mít v práci.“
Na rande jsme nešli. Napsal jsem jí, že bych se rád seznámil s někým, kdo ví, kdy má na seznamování čas. Dostal jsem rozpojení.

Druhá…

Druhá slečna byla velmi psavá a vyměnila si se mnou pár vtipných zpráv. Hned na začátku mě upozornila, že hodně mužů má problém ji tzv. skousnout. Jsem chlap a něco vydržím ne? Postěžovala si, že moc seznamování na Tinderu nechápe a že jí přijde povrchní. Na to jsem jí napsal, že jí rozumím a že nechápu, proč má spousta žen problém se sejít osobně. Dostal jsem psychologický rozbor své osoby, v kterém vyjádřila přesvědčení, že pokud se mnou nikdo nechce sejít, tak je problém ve mně. Pošleš si s někým pět zpráv a hned je odborník. Měla pravdu, neskousl jsem jí. Rozpojil jsem to já.

Třetí…

Poslední slečna byla učitelka. Začalo to slibně. Byla vtipná a reagovala. Vyjádřila přesvědčení, že aby se dva lidé mohli poznat, musí si nejdříve psát. Já jsem vyjádřil svou představu, že pro mě jedno setkání je víc než napsání si 500 zpráv. Ale že jsem ochoten si nejdříve psát a rád ji poznám.  Dostal jsem rozpojení.

Všichni se chtějí seznámit, ale…

Asi jsi pochopil, milý čtenáři, že jsem žádné rande neabsolvoval. Nešel jsem do toho po hlavě. Svůj profil jsem řádně vyplnil. Nahrál ucházející fotky, jak vypadám. Snažím se s každou dívkou, která má zájem o seznámení, setkat. A tady je kámen úrazu. Na stejný problém jsem narazil i minule. Všichni se chtějí seznámit, ale nikdo se nechce osobně potkat.

Like a Match

Průzkum

Zkoumal jsem důvod toho všeho a je to vlastně prozaické. Na všech online seznamkách je převážně víc mužů než žen. Třeba na Tinderu je 70% mužů a 30% žen. Ženy tedy mají možnost si vybírat, a to v jakékoliv věkové kategorii. Pokud chce jít muž se ženou ven, tak ji prostě musíte zaujmout. V záplavě laiků a žádosti o propojení se profil kohokoliv může ztratit. Řešení je jednoduché, aby ses dostal do popředí a zaujmul, tak musíš zaplatit. Nestačí jen mít zaplacené členství. A to už se dostáváme k otázce, jsem ochoten platit za něco, co mohu udělat kdekoliv na ulici nebo v baru, pokud se mi nějaká slečna líbí? Tedy musím mít k tomu odvahu, překonat strach z odmítnutí. Jsi ochoten zaplatit za to, že se chceš seznámit? Do jisté míry zLásky se stal výhodný business model.

Má to i svá pozitiva

Druhý pohled je, že pokud už si tě nějaká žena vybere a jde s tebou na rande, tak dala právě tobě přednost před deseti jinými. A to je úspěch, kterého je třeba si cenit. Tinder mě spíš naučil tomu, že pokud teď uvidím ženu, která se mi bude opravdu líbit, tak jí zkusím oslovit, pěkně postaru a zkusit si říct o číslo a někam jí pozvat. Sice je to oldschool, ale fungovalo to před deseti lety, mělo by i teď.

Napiš mi, co si o tom myslíš!