fbpx
Blog

Nerovnováha v Síle s oušky…

Byl jsem si ráno zaběhat a dal jsem si 7,5 km. Přiběhl jsem domů s dobrou náladou, jak jsem se překonal, zatančil jsem si s dětmi vítězný taneček, poslal děti snídat a šel do sprchy. Vylézám ze sprchy a za dveřmi koupelny slyším šramot. Otevřu dveře a tam Klárka a hned na mě spustila: „Já chci taky Star Wars hrneček!!!“

To je po přesně ta chvíle, na kterou každý Star Wars fanoušek otec čeká… Pokud máte dvě dcery, tak v záplavě panenek, princezen, jednorožců, růžové můžete občas propadnout beznaději, že se to nikdy nestane.

„Lilinka, má Star Wars hrneček a já chci taky!“, trvala na svém.

Jako správný fanoušek Hvězdných válek nemám jen jediný hrneček s tematikou SW, takže jsem si věřil, že to rychle vyřeším.

„Pojď! Dostaneš taky!“, opásal jsem se ručníkem a vydal jsem se jako otec, rytíř Jedi, zažehnat sesterskou galaktickou krizi. Přijdu do kuchyně k jídelnímu stolu a vidím, že Lilča má hrneček s Darth „Bubákem“ Vaderem a Klárka má s Yodou.

„Klárko, vždyť máš Star Wars hrneček…“

„Ale já chci ten, co má Lilinka!“

Mezigalaktická krize mezi dvěma princeznami o hrníček s Darth Vaderem… Tady asi nebude stačit parafrázovat Epizodu V:“Já jsem Váš otec, holky!“

Zkusil jsem to tedy diplomatickou cestou. Klárce jsem to zkusil vysvětlit, že její hrneček s Yodou je víc cool, protože na něm má spousty světelných mečů.

„Chci ten, co má Lilinka!“

Lilince jsem se snažil empaticky její hrneček zošklivit… Je na něm přeci „bubák“.

„Mám ráda bubáka!“

Naštěstí mě Síla provází a tímto bych chtěl i poděkovat svým kamarádům, kteří mě zásobují dárky s tématikou Hvězdný Válek.

Vzal jsem hrnek na kafe to go s Darthem Vaderem, přelil do něj obsah hrnku s Yodou a podal ho Klárce.

„Tak!“, zvolal jsme vítězně.

Klárce zazářily oči, vykřikla: „Hrneček Star Wars!“

Mír v mé galaxii byl znovu nastolen, rovnováha Síly hrnečků byla obnovena.

Napiš mi, co si o tom myslíš!