fbpx
Blog

Neparkujte před vchodem Aquaparků!

Tento víkend je opravdu krásně. Je až letní počasí. I když ve vzduchu už voní podzim, tak teploty jsou letní a člověk by se šel skoro koupat někam k rybníku nebo k nějaké nádrži. Nejsem fanda otužování, takže jsme skončili na procházce v parku na dobré limonádě a lázeňské oplatce.

Připomnělo mi to dovolenou a ten pocit na dovolené s dětmi, kdy jsem byly na Moravě. Vzpomněl jsme si na jednu historku, která se nám tam stala a musel jsem se znovu v duchu zasmát. Už několikrát jsem si o tom s holčičkami vyprávěli a nasmáli se. Znáte to? Takové ty veselé historky z natáčení, které si vyprávíte při cestě autem, rodinných oslavách, nebo známým na kafe nebo u piva.

Byly jsem v Aquaparku Moravia. Byly jsem tam v pátek a vlastně to bylo jedno. Lidí tam bylo jako by byl na tobogany výprodej. Děkoval jsem své prozřetelnosti, že jsem nechal dětem udělat před odjezdem PCR testy a mohli jsem jít rovnou. Bylo vidět, že Poláky a Maďary nutnost testů zaskočila. Zaskočilo to i některé Čechy. Nějaká maminka se rozčilovala, že ona a děti už testy mají, ale manžel musel jet do Brna nechat jet testy udělat, protože na místě by to trvalo 2 hodiny, než by přišel na řadu. Pokladní jí nechtěl pustit, dokud nebudou všichni. Spíš si nerozuměli v koronarovirové historii a pak se domluvili.

I se slevou, kterou jsem měl z hotelu, jsem zaplatil, jako bych spíš byl v Disneylandu a šli jsme do šaten. V šatnách mě překvapil tatínek s malým synkem. Nesměle mi zaklepal na rameno: „Jak, prosím Vás, fungují ty skříňky?“

Ukázal jsem mu systém zamykání a odemykání skříněk na chip v náramku. Stejný máme u nás v plavecké hale, takže jsem věděl.

„Musíme si pomáhat. „pokynuli jsme na sebe a mladý tatínek mohl být za hrdinu, šel synkovi ukázat jako se zamykají a otevírají skříňky.

Holčičkám by stačil jenom první bazén a skákání do vody a předhánění se, která z nich udělá lepší otočku, salto pod vodou, hezčí úsměv. Nakonec možná ještě zmrzka. Takže bych 8 hodin poslouchal jen „Tati, koukej!“ a „Tatí, hele!“. Já jsem chtěl vidět a zažít trošku víc, takže jsme šli obhlédnout i tobogany a celý areál.

Na některé tobogany byla potřeba matrace s držadly, o kterou jsem se musel jako rodič doslova poprat, aby ji měly. Na tobogan, kde jsme mohli jet všichni tři v jednou kruhu jsem museli vystát frontu skoro 15 minut. S dvěma dětmi opravdu zážitek. Věřím, že tak ukecaného tatínka a děti, tam ještě nezažili.

Při té příležitosti jsem tam potkal známou z našeho města, kterou obvykle nevídám. Pak jsem jí potkal i ubytovanou ve stejném hotelu, jako jsem byli i my. Dokonce jsem potkal jednoho z těch týpků, co mě vysvobodili na té plovoucí atrakci v Pasohlávkách.

I přes všechny úskalí a čekání jsem chtěl dát toboganů v Aqualandu Moravia šanci a tak jsme šli na černý tobogan, kde se jezdí po jednom. Říkal jsem si, to půjde rychle. Chyba lávky. Je tam semafor a z červené na zelenou, kdy můžete jet, je nastavena prodleva jednu minutu. Je před vámi třicet lidí, tedy čekáte půl hodiny. Pecka. To jsem ale nevěděl, to jsem zjistil, až kdy jsme přišli k semaforu a stopnul jsem si to na hodinkách.

Při tom čekání najednou se z tlampače ozvalo: „Prosíme návštěvníka, který stojí se svým bílým autem značky …(zaskřípělo, takže nebylo slyšet) přímo před vchodem aquaparku , poznávací číslo (tlampač nahlásil pražskou značku)…“

„Tatínku, my máme bílé auto!“, zatahala mě za ruku Klárka.

Všichni, co stály okolo nás se najednou otočili na nás a probodávali mě škodolibým očekáváním.

„….značky Mercedes přímo před vchodem aquaparku….“

„Miláčku,“, snažil jsem se hodně nahlas, protože se na mě pořád všichni dívali., „my jsem přijeli bílým autem, ale bílým autem značky Dacia!“

To samozřejmě všechny pobavilo a snažili se potlačit smích, tak se jen tak posmívali.

„Slibuju ti, že se budu snažit, abychom sem jedno bílým Mercedesem přijeli i ty pražské značky budeme mít! Jen nebudeme parkovat přímo před vchodem, abychom nedělali ostudu. „

To už někoho pobavilo natolik, že se zasmál nahlas.

A tak, prosím, především ty z pražskými značkami neparkujte ty bílé Mercedesy před vchody Aquaparků. Občas se to těžko dětem vysvětluje.

Napiš mi, co si o tom myslíš!