fbpx
Blog

Kamarád Hugo

V pátek byl Apríl, takže myslím, že se takový příběh hodí. Máme s matkou mých děti společného kamaráda. Říkejme mu třeba Hugo. Je to typ člověka, který má v partě označení vtipálek. Myslím, že každý takového kamaráda má. Je to ajťák, takže jeho hůmor je trošku svérázný, jak u tohoto druhu člověka bývá. Protože dělám ve stejném oboru, tak je mi je jeho styl humoru blízký. Např. diktuje svým uživatelům 11cti místná hesla se slovy: „Budu Vám diktovat kombinaci kláves a musíte je držet najednou.“ A pak se baví tím, když v telefonu slyší: „Maruš, pojď mi pomoc něco zmáčknout!“.

S tímto Hugem máme stejně staré děti, nedělí je od sebe ani měsíc a to v obou případech. Když jsme se chystali počít druhé dítě, tak jsme s Hugem vsadili, kdo ho počne dřív. Vyhrál! S matkou mých dětí se zdraví prostředníčkem asi proto, protože jsou jedničky. A právě matka mých dětí, asi protože je blondýnka je častým terčem Hugových vtípků, ale také mnoho naši přátel a známých.

Legendární je historka, jak Hugově přítelkyni došel benzín a ona volala matce mých dětí o pomoc a koupila jí balený benzín. Ano, balený benzín. Volala Hugovy, co jí tam minule kupoval, když se jí to stalo. O tankováni se staral on a ona pravidelně zůstavala bez benzínu. A on jí tam přeci kupuje jen BALENÝ BENZÍN. Samotné by to vydalo na samostatnou historku. Ale ve zkratce, matka mých dětí objela snad všechny pumpy u nás ve městě a samozřejmě nikde balený benzín neměli. Žádnou z prodavaček nenapadlo, že je to vlastně hloupost. Stačilo prodat kanistr a 5 litrů benzínů. Naopak se snažili malé zoufalé blondýně pomoci a dokonce se někde dozvěděla, že už není a nebude. Kdyby nenarazila na známého, kterého se taky zoufale zeptala, jestli neví, kde koupit ten balený benzín, tak možná se ho snaží koupit ještě dnes.

Další z legendárních historek jsem byl dokonce přímým účastníkem. To jsem Huga ještě neznal osobně, ale znal jsem ho z doslechu i jeho velký smysl pro humor. Můj tehdejší spolubydlící jel k němu na nějakou párty a bral s sebou naší herní konzoly, aby jí připojili na projektor a pařili karaoke a Rock Band. Kamarádovi jsem všechno zabalil. Asi v 10:00 hodin večer mi volal zoufalý spolubydlo. Láteřil mi do telefonu, jak je to možné, že jsem mu všechno nezabalil a že s sebou nemá Ypsilon kabel a že to teď nemají jak zapojit… Asi vteřinu mi to trvalo, ale když jsem se vysmál, tak jsem mu řekl: „Dej mi Huga k telefonu, rád ho poznám!“

No a aktuální obětí se zase stala matka mých děti. Potřebovala něco řešit v autě, že jí tam něco klepe. V servisu, kde to auto koupila, tak jí vypekli a tak jí napadl Hugo, protože ten se v autech vyzná, pořád něco s nimi má a okolo nich řeší. Přiznám se, že já auto umím jen řídit a je to pro mě prostředek k přiblížení a o koních pod kapotou, kW a elektronech si se mnou člověk nepokecá. Tak mě ani neuráží, že pokud má matka mých dětí něco s autem, tak se obrátí na někoho jiného. Hugo jí ochotně doporučil autoservis s ověřenou zkušeností. Dokonce si vyslechl i problém, které auto má. Optal se dopodrobna, co jí to auto „jako dělá“ a ještě jí dobrotivě doporučil jen tak mezi řečí, ať si nezapomene nechat zkontrolovat Převaděče Spojitosti. Ještě si to napsala a on jí to nadiktoval.

Matka mých dětí přijela do servisu, vylíčila jim, co tomu autu je a co jí to jako dělá. A když se automechanik natahoval pro klíčky, aby si vzal auto na diagnostiku a prohlídl ho, tak nezapomněla dodat

„Jo, abych nezapomněla! Mohl byste mi zkontrolovat Převaděče Spojitosti?“, a věnovala mechanikovi jeden ze svých zářivých úsměvů.

Nastalo ticho, klíčky visely ve vzduchu a chvíli na sebe koukali. Technik si jí měřil pohledem, jestli to myslí vážně nebo ne. Až se na ní usmál a zeptal se: „To vám poradil, Hugo, že jo?“

„NO!“, vyhrkla. Modří samozřejmě vědí, ale pro ty, co nevědí, tak Převaděče Spojitosti je super ničivá zbraň z filmu Hele vole, kde mám káru a má podobu Rubikovi kostky. Je potřeba dodávat více?

Pokud máte kamaráda jako je Hugo je váš život určitě pestřejší a pokud ho nemáte, doporučuji, abyste si ho našli. Huga znám několik let a znám spousty lidí, co se staly obětí jeho nachytávek. Se spousty si říkáme, kdy někdo nachytá takhle Huga. Na druhou stranu si říkám, proč zatím nikdy neprovedl nic takového mě. Asi mám jeho respekt, že jsem se tehdá nenechal nachytat Ypsilon kabelem.

One Comment

Napiš mi, co si o tom myslíš!