fbpx
Blog

Jak nakreslit tátu?

Když jsem hledal nějaké obrázky pro vtipné „meme“ na Facebookové stránky, tak jsem narazil na obrázky od umělce „Soosh“. Obrázky vtipným a až dojemným způsobem ilustrují vztah otce a dcery. Být otcem je úžasná práce bez ohledu na pohlaví člobrdíčků, které jsme stvořili. Pouto mezi dcerami a otci je ale  přeci jen jedinečné. A to tyto obrázky zachycují kouzelným až snovým způsobem a přitom plně vystihují jedinečnost tohoto vztahu. Právě proto jsem si myslel, že je kreslí muž a otec nějaké dcery, nebo dcer. Pídil jsem se dál a zjistil jsem, jak jsem si mýlil.

Snezhana Soosh je ukrajinská umělkyně, která nakreslila sérii až vtipně dojemných kreseb, které názorně vystihují vztah otce a dcery v různých situacích. Všechny kresby dávala na svůj Instagram a shrnula pak v knize „Dad by my side“. Myslel jsem si, že motivace pro nakreslení těchto kreseb jsou vzpomínky, nebo situace s jejím otcem, nebo že má dcery. Tady jsem se mýlil znova. Otec se jí v dětství nevěnoval a má syna. Právě pro svého syna kreslí tyto kresby. Chce, aby neopakoval chyby jejího otce.

Musím říct, že když se podívám na obrázky od Soosh, tak mě dojímají a budí ve mě úsměv zároveň. Kresby ve mě budí pocit, že kdyby by se na ně podívaly moje dcery, tak by tam viděly sebe a mě. Aspoň doufám, že to tak je! Motivace malířky, proč obrázky nakreslila, dává obrázkům ještě další rozměr a obrázky mě dojímají o to víc a o to víc se musím i usmívat.

Zde přikládám několik obrázků jako příklad:

 Tátové zvládnou všechno! I vlasy!

Umí to i s obručí

Čas na čajový dýchánek si udělá táta vždy!

Táta pomáhá vidět svět z různých pohledů.

Táta je všude tam, kde ho je potřeba.

Táta je tu vždy pro svoje holčičky, proto ho milují. 

Napiš mi, co si o tom myslíš!