fbpx
Blog

Dopis Benovi aneb za zkoušku nic nedáš

Kdyby to dopadlo, tak jak jsem si vysnil a naplánoval, tak bych vlastně o tom nemohl psát. Protože by to bylo tajemství a já dal slovo, že to nebudu dál šířit. Jelikož ne vždy vše dopadne, tak jak si vysníte, tak to můžu pustit ven a šířit to na vlnách internetu.

Moje holčičky už na koncertu Mirai vyslovily přání, že další koncert, na který by chtěly jít je koncert Bena Cristovaa. Ben měl velkolepou O2 arénu asi měsíc před Mirai. Nevypadalo to, že bude dělat další velký koncert. Holčičkám jsem to slíbil s vidinou, že něco takového se uskuteční za dva nebo tři roky. To už na takovou show budou mít adekvátní věk. Shodou okolností ani ne týden na to Ben na svých sociálních sítích oznámil, že bude dělat další O2 arénu a hned v listopadu 2023. Slib je slib a já jsem pozorně sledoval Benovi sítě, abych nepropásl přesný termín, kdy se začnou prodávat lístky.

Ben termín oznámil na Instagramu týden dopředu a já si dal upomínku do kalendáře, abych ty lístky koupil. Holkám jsem to oznámil, že Ben bude mít koncert a že lístky půjdou do prodeje 21.11 v 11:00, byl to čtvrtek. Měli obrovskou radost.

Shodou okolností jsem měl ten den hodně práce a upomínka mě sice upozornila, že mám koupit lístky, ale zahodil jsem jí. Nedostal jsem se koupi lístků hned v 11:00. Vstoupil jsem na portál s lístky 11:35 a zachvátila mě panika. Lístky mizeli pod rukama/klikáním. Označil jsem řadu lístků a systém mi napsal, že už jsou pryč. Po asi deseti minutách klikání a zkoušení a nepříjemné studené kapičky potu na zátylku, jsem lístky na dobrých místech získal. Ale byla to fuška. Šel jsem si převléci triko, byl jsem mokrý jako myš.

Když už jsem měl lístky v mailu, tak mě napadla myšlenka, že bych to holkám neměl říkat a že bych je mohl holčičkám dát jako dárek k Vánocům. Prostě jim řeknu, že se lístky vyprodaly, tak rychle, že jsem je nestihl koupit. To pochopí. Měl jsem z toho plánu radost. A ještě víc jsem se těšil na jejich radost pod stromečkem. Pecka!

Pak se mi do hlavy začala vtírat myšlenka, jak to ozvláštnit ještě víc. Co kdyby se mi podařilo získat malou zdravici přímo od Bena Cristovaa. To by byla paráda. Natisknul bych holčičkám do obálky velký QR kód a na mobilu by se jim spustilo video, kde je Ben Cristovao zve na koncert a říká jim, že má pro ně i lístky. Tak jsem mu napsal. V dnešní době, kdy jsou na sítích všichni, tak můžete napsat prakticky komukoliv.

Zpráva Benovi

Napsal jsem mu:

Ahoj Bene, doufám, že nevadí, že ti tykám. Ale moje holčičky o tobě láskyplně mluví jako o Benovi a né panu Cristovao. Moje holky dostanou jako dárek k Vánocům lístky na tvůj koncert. Nerad bych jim lístky dával s cenovkou a tak jak je vytisknu z TicketStream. A tak mě napadlo a vím, že je tak trošku drzost a chtěl jsem tě požádat, jestli by jsi nenahrál malou vánoční zdravici. Něco jako hej holky, Ježíšek vám přinesl lístky na můj koncert v o2 aréně. Těším se, Ben! Vytisknu jim QR kód a video se spustí na mobilu z iCloudu. Nevím, jestli je můj požadavek ojedinělý, nebo jich máš už v inboxu 100 podobných, ale slibuji jako táta a chlap (snad to ještě něco znamená), že to bude sloužit jen jako wau vánoční efekt pro moje děti. Nechci to nikde sdílet, protože chápu, že pak by to chtěl každý. Samozřejmě ještě lístky můžu vytisknout jako goldem ticket ala Willy Wonka. Takže náhradní plán mám. Hezký den a na koncert se s holčickama těšíme! Dan, táta

Klárka přišla v pátek po škole domů. Byl to den po tom, co jsem kupoval lístky a co šly do prodeje.
„Víš, co bylo včera za den?“
Trošku ve mě hrklo. Nepočítal jsem s tím, že si vzpomene. Snažil jsem se dělat hloupého a zeptal se tím nejnevinnějším hlasem, jak to jen šlo: „Co bylo včera za den?“
,No včera nám měli dát fotky z vánočního focení a pořád je nemáme.“ rozohnila se.
„Tak snad přijdou příští týden!“ ulevilo se mi.

A co myslíte, odpověděl Ben? Ne, ani si to nepřečetl. Chápu. Zkusil jsem to. Proto o tom můžu napsat. Kdyby odpověděl a vyšlo to. Stal by se malý Vánoční zázrak a předání takového dárku bych povýšil na novou úroveň. Musel jsem zapírat, že lístky na koncert mám? Nakonec musel. Holky se přeci jen zeptali. O Vánocích, ale lístky našly pod stromečkem a byl to ohňostroj radosti a dojetí.

rozpracovano

Napiš mi, co si o tom myslíš!