fbpx
Blog

Tetování pro automobil

Některé vzpomínky tím, že si je napíšeme a třeba vyprávíme s kamarády, tak vytanou velmi živě. Díky tomu, že si píšu vzpomínky se svými dětmi do tohoto blogu, tak pokud si je čtu zpětně, tak mi vytanou vzpomínky velmi přesně. Vybaví se mi ten den, vybaví se mi vůně, počasí. Tóny hlasu a pocity.

VZPOMÍNKY

A já mám radost, že to mohu sdílet. Myslím, že se blíží čas, kdy to i moje holčičky začnou číst. Měl jsem otevřené webové stránky a Klárka tam viděla otevřený nějaký příběh a přečetla si pár řádků. Ukázala na obrazovku: „ O tomhle taky píšeš?“

„No píšu!“

Přečetla další pár řádků: „Hmmm, nikdo ve škole se mi nesmál, tak ok!“

Máme dohodu, že pokud bych sdílel něco, co by je ovlivňovalo a ve škole by se jim kvůli tomu smáli, nebo se jim kvůli tomu vysmíval, tak to smažu a budeme se o tom bavit. Já se těším, až si příběhy budou číst a vyvolají v nich vzpomínky. Jako třeba tento, který na mě vyskočil ze šuplíku…

VIN KÓD

Mám chytré děti. Jako každý rodič vím, že moje děti jsou nejkrásnější a nejchytřejší. Na chalupě jsem leptal VIN kód auta do skel…Výrobce pískování skel mi zaručuje, že snížím až o 96 % odcizení svého vozu. A to se vyplatí! Hlavou mi probleskne myšlenka, že bych nechal z bezpečnostních důvodů „opískovat“ i děti.

Děti kolem mě švitoří. Klárka kolem mě jezdí na kolobrndě a Lilinka si kreslí křídama na silnici.

Přečetl jsem si návod aspoň dvakrát. Vlastně je to jednoduché. A i když je návod s obrázky, tak mám 0pocit, že návody píšou lidi, kteří to nikdy danou činnost v návodu nedělali. Ale rádi návody píší a baví se tím, kdo napíše složitější návod na jednu stránku. V práci se sejdou u kávy a baví se tím, kdo napsal míň srozumitelný návod.

Soustředím se, abych vše udělal správně a v tom…

„Co to děláš, táto?!“

„…“

JAK VYSVĚTLIT…

Jak jednoduše vysvětlit 2,5 špuntovi, že leptám VIN kód auta speciální emulsí do skel auta, aby nám ho neukradli?

Jak vysvětlit své malé holčičce, že na světě jsou i zlí lidé, kteří by nám chtěli auto vzít?

Do toho jsem to nikdy nedělal a mám co dělat, abych se nepoleptal .

Nakonec to za mě vyřešilo to dítě samo: „Ty děláš autovi tetování?“

„Ano, dělám autu tetování, miláčku!“😂

Napiš mi, co si o tom myslíš!